A DR. RATH ÁLTAL ALAPÍTOTT EGÉSZSÉGÜGYI TÁRSASÁG EGYEDÜLÁLLÓ A VILÁGON:
MINDEN NYERESÉGE EGY NON-PROFIT ALAPÍTVÁNYHOZ FOLYIK BE

Celluláris Medicina

A healthy cell

A Celluláris Medicina azon az alapelven nyugszik, hogy az egészség az emberi testet felépítő sok millió sejt szintjén dől el. Dr. Rath kutatása, amelyik több mint két évtizeddel ezelőtt kezdődött és eredményeit kutatók világszerte folyamatosan megerősítik, egy nagyon egyszerű elven alapul: Ha a sejtei nem egészségesek, Ön sem az. A napi ellátás vitaminokból, ásványi anyagokból, nyomelemekből és más esszenciális tápanyagokból, biztosítja sejtjei és egész teste optimális működését.

A Celluláris Medicina törvényszerűségei szerint a sejtek energia-anyagcseréje és a kötőszövetek optimális stabilitása a jó egészség alapja.

A sejt energia-anyagcseréjének felépítéséhez esszenciális bioenergia-tápanyagokra van szükség. Ezek a bioenergia-hordozók, vagy katalizátorok speciális vitaminok, aminosavak, ásványi anyagok és más tápanyagok formájában nélkülözhetetlenek a minden sejtben – köztük a szívizomsejtekben – végbemenő biokémiai reakciók sokaságához. A szív a test legkeményebb munkát végző szerve; tehát optimális ellátása nélkülözhetetlen pumpáló működésének biztosításához. A bioenergia-hordozók krónikus hiányának leggyakoribb következménye a szívritmuszavar (aritmia) és a szívelégtelenség.

Testünk fehérjéinek körülbelül a felét kollagén, elasztin és más kötőszöveti molekula alkotja. A kollagén stabilitása nagyon fontos a test lágy szöveteinek egészséges működéséhez. Ezek a szövetek építik fel a véredényeinket, a bőrünket, a porcokat és a szerveinket. Ezeknek a szerveknek az optimális egészségéhez fontos a kötőszövet optimális erőssége a lágy szövetekben. A kötőszövet termelését főként a C-vitamin valamint a lizin és prolin aminosavak szabályozzák. Az emberi test nem képes sem C-vitamin, sem lizin előállítására, így általában hiány van ezekből a tápanyagokból. A kollagén stabilitása nagyon fontos a a csontok és a fogak egészséges működéséhez is. A kollagén alkotja a csontok szerkezetét, melybe a kalcium és más ásványi anyagok beépülnek.

C-vitamin, lizin és prolin optimális bevitele; esszenciális ásványi anyagok (mint a kalcium és a magnézium), és különféle nyomelemek bevitele, mind támogatják az egészséges csontokat és fogakat. Mindezek a tápanyagok szinergiában dolgoznak és megfelelő arányban kombinálhatók az optimális biológiai hatás elérése érdekében.