A DR. RATH ÁLTAL ALAPÍTOTT EGÉSZSÉGÜGYI TÁRSASÁG EGYEDÜLÁLLÓ A VILÁGON:
MINDEN NYERESÉGE EGY NON-PROFIT ALAPÍTVÁNYHOZ FOLYIK BE

Dr. Rath Kutatóintézet

Dr. Matthias Rath azért alapította, hogy elősegítse az az általa felfedezett celluláris medicina további kutatását.

A kutatóintézet épülete (Santa Clara, Kalifornia, USA)

A kutatóintézet épülete (Santa Clara, Kalifornia, USA)

Az intézetben a Dr. Rath által személyesen kiválasztott tudósok dolgoznak, akik szakterülete a gyógyászat, a biokémia illetve a táplálkozástudomány. Egyedülálló kutatásuk a tápanyagok szinergiáján alapul, vizsgálatuk tárgya a tápanyagok szerepe számos különböző krónikus betegség megelőzésében és kezelésében.

Dr. Aleksandra Niedzwiecki vezetésével ezek a kitűnő tudósok egy több mint 2000 m2-es labort működtetnek a Szilíciumvölgyben (Kalifornia, USA), ahol a legmodernebb technológiák állnak rendelkezésükre, hogy a táplálkozás és a tápanyagok terén forradalmi kutatásukat végezzék.

Kutatási területek

SZÍV- ÉS ÉRRENDSZERI BETEGSÉGEK

A szívbetegségek és a vitaminhiány közötti összefüggést Dr. Rath fedezte fel. Kutatásai rámutattak arra, hogy a kardiovaszkuláris megbetegedések hátterében ugyanaz az ok áll, mint a skorbutéban: az érfalak sejtjeinek C-vitaminhiánya.

A hosszantartó vitaminhiány következményeként az érfalakon sérülések keletkeznek. Ezeket a szervezet koleszterinnel, lipoproteinekkel és más vérzsírokkal próbálja kijavítani. Ezen javítóanyagok vezetnek aztán ateroszklerotikus lerakódáshoz és szívrohamhoz. A Matthias Rath Celluláris Medicina Kutatóintézet tudósai tápanyagokkal kísérleteznek, hogy segítségükkel a szív- és érrendszert megvédjék a károsodástól és a már kialakult szívbetegségeket visszafordítsák.

RÁK

Dr. Rath 1992-ben publikálta tanulmányát, melyben kifejtette, hogy a rákos áttétek képződését megkönnyítő kollagénbontást a C-vitamin és a lizin természetes módon gátolja. A rákos sejtek speciális enzimek ún. mátrix-metalloproteinázok (MMP) segítségével tudnak elterjedni a szervezetben.

Ahhoz, hogy a rákos áttétek kialakulását megállítsuk, az MMP-k aktivitását kell gátolni. A Matthias Rath Celluláris Medicina Kutatóintézet tudósai felfedeztek egy bizonyos szinergikus tápanyagkombinációt, amely a rák növekedését és elterjedését meg tudja akadályozni. In vivo (élőszöveten végzett) kísérletek bizonyítják az ezen tápanyagkombinációkban rejlő terápiás lehetőséget, amely jelenleg a klinikai tesztelés fázisában van.

A kutatóintézet tudósai

A kutatóintézet tudósai

CELLULÁRIS MEDICINA

Dr. Rath dolgozta ki a celluláris medicina alapjait, az orvoslás egy új ágát, amely azon a felfedezésen alapul, hogy az egészség ill. a betegség a sejtek szintjén dől el. Ezen egyedülálló elmélet szerint, melyet tudományos vizsgálatok is alátámasztanak, a krónikus betegségek kialakulása minden esetben visszavezethető a sejtek tápanyaghiányára.

A celluláris medicina számos súlyos betegség megelőzésénél és kezelésénél alapvető fontosságúnak tekinti a vitaminok és más sejttápanyagok megfelelő mennyiségben és összetételben való napi bevitelét. A Matthias Rath Celluláris Medicina Kutatóintézet tudósai folyamatosan vizsgálják az egyes tápanyagok prevenciós és terápiás használhatóságát szív- és érrendszeri megbetegedések, rák, fertőzések és egyéb egészségügyi problémák esetében.

További információkat a Dr. Rath Kutatóintézet honlapján találhat